Over

Over Onrustige Baby.nl

Onrustige Baby.nl  is een stichting in oprichting (realisatie: 2012) met als enig doel: het helpen van ouders van huilbaby’s. Zorgen dat ouders en baby’s sneller en beter worden geholpen. Zorgen dat er meer inzicht is in het waarom van de onrust. Zorgen dat er minder tranen vloeien (bij ouder en kind), dat de zorg goed is ingelicht en dat ouders en baby’s echte handvatten krijgen.

Deze website gaat in op alles wat onder ‘onrustig’ valt. Van darmkrampjes tot huilbaby. De informatie is praktisch en to-the-point, zodat je zelf in een mum van tijd een beeld kan vormen en een idee kan krijgen wat er aan de hand is. Het belangrijkste: dat je leest wat je eraan kunt doen! Zie het als een wegwijzer.

Alle informatie is gebaseerd op boeken, medische info op het web en bovenal: de ervaringen van mama’s. Want zo’n ervaring kan veel meer waard zijn dan een losse tip uit een boek. Mama’s die onrust hebben meegemaakt, begrijpen pas echt wat het is, wat het met de baby en met jou doet.

Waarom dit initiatief?
Founder van Onrustige Baby.nl is Stephanie Lampe. Zij is onrust- en slaapdeskundige, auteur en bovenal mama van drie ex-onrustige baby’s. Haar oudste dochter (2004) heeft ruim negen maanden gehuild voordat de diagnose reflux en koemelkallergie kwam. Toen haar tweede dochtertje (2007) dezelfde kant op ging en Stephanie weer van het kastje naar de muur werd gestuurd, zorgde haar kennis en ervaring ervoor dat binnen zes weken het tij werd gekeerd. Boosheid over de gang van zaken en geirriteerdheid over het gebrek aan goede zorg sloegen om in daadkracht en zo werd Onrustige Baby.nl een feit.

Stephanie: “Mijn ervaring met zowel Fien als Suus laat zien dat het geen hels traject hoeft te zijn, waarbij je alles alleen moet doen. Het blijft geen ‘makkie’, maar kennis en ervaring kunnen een wereld van verschil maken, een verschil tussen een paar weken of een heel jaar onrust. Daarom ben ik met dit initiatief gestart. Inmiddels een missie vanuit het hart. Want ik heb gemerkt dat ik echt niet de enige ben met een dergelijke ervaring. Dat heel veel moeders nog niet serieus worden genomen en van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dat er veel onwetendheid is. Met het werk voor Onrustige Baby.nl heb ik gezien en ervaren dat het ook echt anders kan: dat met een dosis kennis en ervaring en een paar simpele vragen al heel snel een richting voor de onrust kan worden bepaald. Met die munitie kunnen ouders naar een kinderarts en het gebeurt dan vaker wel dan niet dat de richting klopt en het ukje weer rap rustig is. Ik gun elke mama (en papa) een rustige baby en de mooiste blauwe of roze wolk. Na traantjes komt zonneschijn! Echt waar…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: