Type onrustige baby

Geen baby is gelijk, dus ook de onrustige baby’s zijn niet over een kam te scheren. In grove lijnen is gelukkig aan de hand van het gedrag te zien wat de mogelijke oorzaak is voor je baby’s onrust.

Model Lampe

Het schema gaat ervan uit dat de grootste groep baby’s onrustig is vanwege (over)vermoeidheid of overprikkeling. Je komt dan uit op vier typen onrustige baby’s (de normale baby is niet onrustig, maar de maatstaf).

Buiten de tabel valt de baby met pijn. Deze baby moet eerst behandeld worden alvorens reguliere adviezen als rust & regelmaat zin hebben. Hoe weet je nu in welk vakje jouw baby hoort? Heel simpel: bekijk hieronder de symptomen die bij ieder type horen en je hebt een aardig vermoeden welk vakje op jouw baby van toepassing is. De symptomen die bij de prikkelbare baby horen zijn op nagenoeg alle onrustige baby’s van toepassing. Bij elke oorzaak van de pijn komen daar specifieke symptomen bij, zodat je precies kunt zien wat er eventueel aan de hand is. Herken je meer uit verschillende blokjes? Het kan natuurlijk best zijn dat je baby bijvoorbeeld en reflux heeft en een allergie!

De baby met pijn

Herken je niet zoveel uit bovenstaande symptomen? Is je baby wel (behoorlijk) onrustig? Grote kans dat je baby dan pijn heeft. Die pijn kan een aantal oorzaken hebben:

Let op: dit schema is bedoeld als steuntje in de rug en vervangt nooit een diagnose door een deskundige. Ga bij onrust altijd naar een arts en zorg ervoor dat je wordt geholpen!

Gevonden?

Dan is het nu zaak meer te weten over de oorzaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: