Osteopaat

Voor baby’s met diverse klachten kan osteopathie een manier zijn om de problemen te verhelpen en/of te voorkomen. Osteopatie is een gezondheidsfilosofie, waarbij ervan wordt uitgegaan dat het lichaam in staat moet zijn zich automatisch aan te passen aan verschillende omstandigheden, waardoor evenwicht en harmonie ontstaan. Soms gebeuren er zaken die voor het lichaam teveel zijn om uit zichzelf te corrigeren. Dan kan osteopathie hulp bieden.

Wat doet de osteopaat?

Een osteopaat onderzoekt je baby op al zijn weefselstructuren: de botten, organen, zenuwgestel, spieren, etcetera. De behandeling bestaat uit zachte, manipulatieve technieken aan de schedel, hoge nekgewrichten en de rest van de wervelkolom (indien nodig). Dat gebeurt allemaal klein en zacht. De handen van een osteopaat zijn zo getraind dat baby’s direct na de bevalling behandeld kunnen worden. Kinderen reageren over het algemeen heel plezierig op de behandeling, het werkt vaak ontspannend. Er wordt absoluut niet “gekraakt”. Gemiddeld heb je tussen de drie en zes behandelingen nodig. De meeste verzekeraars vergoeden dit (gedeeltelijk). Kies je voor Osteopathie, kies dan een Osteopaat die geregistreerd is bij de NRO en een kinderspecialisatie heeft.
* Deze informatie is een samenvatting van de brochure Osteopathie & huilbaby’s, geschreven door Eric Calsbeek, osteopaat DO, Stillness.

Goed om te weten

Eind 2011 zijn osteopaten en manueel therapeuten negatief in het nieuws verschenen. In het betreffende geval terecht, maar het hoeft niet te betekenen dat alle therapeuten slecht werk verrichten. Net als bij andere disciplines geldt: kies een gediplomeerde zorgverlener! de juiste adressen vind je via de links hieronder.

Meer weten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: